A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár rendezvényei gyerekeknek
http://www.fszek.hu/gyerekeknek/rendezvenyek
Az oldal az egyes fővárosi gyermekkönyvtárak állandó és időszakos programjait tartalmazza.

Gyermekszínház – Gyermek színházi portál
http://www.gyermekszinhaz.hu/
Ajánlott rovatai: Színházak, Bábszínházak, Előadások, Programok, Magazin, Aprók színháza, Cserebogár, Színházi nevelés, Művészportrék, Tanulmányok, Kritikák, Linkajánló, Archívum, Felhívások, Videótár.

Hagyományok Háza
http://www.hagyomanyokhaza.hu/
"A Hagyományok Háza a Kárpát-medencei néphagyomány ápolására és továbbéltetésére létrehozott nemzeti intézmény, melyet a Nemzeti Kulturális Örökség minisztere 2001. január elsején alapított. A Hagyományok Háza szolgáltató központ. Három nagy egysége eltérő eszközökkel, de egyazon céllal és elkötelezettséggel várja a népi kultúra, a hagyomány iránt érdeklődő nagyközönséget és a szakmabelieket, akik útmutatásért, vagy segítségért keresik fel intézményünket.
A fél évszázada működő, most újjászervezett  Magyar Állami Népi Együttes művészeti munkája során mérvadó, a közművelődést szolgáló művek előadására és létrehozására törekszik, valamint felkarolja a külső, támogatásra érdemes kezdeményezéseket.
A Kárpát-medence hagyományait átfogó Lajtha László Folklórdokumentációs Központ hozzáférhetővé teszi a régió népi kultúráját rögzítő audiovizuális és szöveges dokumentumokat.
Népművészeti Módszertani Műhely a hagyományos paraszti kultúrát (elsősorban a kézművességet, néptáncot, népzenét, népköltészetet) közvetíti a mai kor embere számára is élhető műveltségként. Tevékenységei: tanfolyami oktatás, konferenciák szervezése, pályázatok lebonyolítása, kiállítások rendezése, kiadványok készítése, a kortárs kézművesek alkotásainak minősítése, ismeretterjesztés."

Játszóház.lap
http://jatszohaz.lap.hu/

A gyűjtőlap rovatai közül különösen a következőket ajánljuk: Hírek, Kézművesség, Játékok, Képességfejlesztő játszóházak, Családi napközik, bölcsiseknek, ovisoknak, Gyerekfoglalkozások.Ajánlott rovatai: a Gyermekprogramok és az Olvasósarok. 

Magyar Nemzeti Galéria, GyIK Műhely
www.gyikmuhely.hu
„A kreatív művészeti programok az óvodai, iskolai korosztály számára, bárkinek nyitottak! Itt nem számít, hogy <szépen> rajzol-e a gyermek, és <ügyes-e> ... itt csak az számít, hogy jókedvvel jöjjön kalandozni a művészeti ágak – vizuális problémák közé! A rajzolás helyett nálunk a fő hangsúly a festésen, agyagozáson, szobrászkodáson, építésen, átalakításon, vágáson, tépésen, összerakáson, kivetítésen, eljátszáson, zenélésen van ... azaz a PROBLÉMA-MEGOLDÁSON és az új anyagok megismerésén – kombinálásán van. Művészetpedagógiánkról, módszereinkről a <pedagógia> menüpont alatt olvashatnak bővebben!”

Milenáris
http://www.millenaris.hu/
A kisgyerekeknek szóló programokat a Gyerekprogramok menüpontban találják.

Mini news
http://www.mininews.hu/
Az ország első gyerekhírügynökségi és hírszolgáltató weboldala, ahol bárki feltöltheti az általa szervezett gyerekprogramok, események adatait. Az ingyenes szolgáltatást a www.minimax.hu site és a Minimax TV támogatja. Többek között az alábbi kategóriákba lehet feltölteni eseményeket: Kultúra (könyv, újság, színház, film, kiállítás, múzeum, koncert stb.), Rendezvény (táncház, klub, vetélkedő, kézműves vásár, foglalkozás, játszóház).

Múzeumi játékok, hírek a PIMKÓ (Petőfi Irodalmi Múzeum gyermekoldala) oldalán
http://www.pim.hu/object.16134145-88e2-4b36-8cef-425eb13d7950.ivy
A Petőfi Irodalmi Múzeum gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak szóló honlapja linkgyűjteményének hasznos csoportja az ajánlott múzeumi játékoké.

Néprajzi Múzeum
http://www.neprajz.hu/
A múzeum kiállításai, programjai között több, kisgyermekeknek szóló rendezvény is található. Az oldal ajánlott rovatai: Hírek, Információk, Kiállítások, Programok, Múzeumpedagógia.

Port.hu Gyerek rovat
http://www.port.hu/pls/w/child.index2
Az országos hírportál kisgyerekes szülőknek ajánlott rovatai: Gyerekműsor kereső, Gyerekprogram ajánló (Koncertek, Színházi műsorok, Cirkusz események, Kiállítások, Mozi előadások, Tudás).

↑ Fel ↑