Betűtészta mesekönyvbolt
http://betuteszta.com/

A Budakeszi központjában megnyílt Betűtészta mesekönyvbolt tulajdonosa a könyvek mellett mást is kínál: „egy olyan szemléletet, melyre igazán nagy szükség van, ha valóban szépre és jóra szeretnénk nevelni a felcseperedő generációt. Az aprócska üzletet papírbútorokkal, parafapadlóval rendezték be, s a reklámszatyor sem műanyag – a vásárlók vászontáskát kapnak –, s itt is szerepelnek a tervek között az irodalmi-, művészeti foglalkozások csakúgy, mint másutt.”

Cerkabella Könyvkiadó
http://www.cerkabella.hu/

A kiadó „igényes tartalmú, művészi színvonalon illusztrált, gyermek és ifjúsági könyveknek a kiadását tűzte ki célul, s ha lehet, kevéssé ismert művek, szerzők becsempészését a köztudatba”.

Ciceró Könyvstúdió
http://www.cicerokonyvstudio.hu/

A stúdió oldalán külön kereshetők a 0-3 és a 3 éves kortól ajánlott könyvek.

Csimota Gyermekköny Kiadó
http://www.csimota.hu/

„A 2003-ban alakult Csimota Könyvkiadó mára az egyik legprogresszívebb magyar gyerekkönyvkiadó. Közel 50 címet jelentettünk meg az elmúlt 7 évben, számos fiatal, de mára már nemzetközi szinten is elismert illusztrátort elsőként fedeztünk fel, és indítottunk útjára. A legismertebb és legrangosabb hazai írók és költők munkáit jelentettük meg. Számos olyan témát dolgoztunk fel a gyerekek számára, melyekre korábban tabuként tekintettünk. … szerveztünk közös iskolai programokat, valamint adományozási akciókat, hogy a lehető legszélesebb kör számára tegyük elérhetővé a mai magyar szerzők, illusztrátorok munkáit.”
Az oldalon külön kereshetők a 0-3 és a 3 éves kortól ajánlott könyvek.

Csodaceruza könyvek
http://csodaceruza.hu/?cat=112

A Csodaceruza kiadó könyvei elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak szólnak. Újabb kiadványai között szerepelnek Benedek Elek meséi, hangoskönyv formájában.

Generál Press Kiadó Reklámügynökség és Nyomda
http://www.generalpress.hu/

„A több mint két évtizede működő General Press Kiadó célja továbbra is a sokféle olvasói igény kielégítése. … Jó néhány gyermekkönyvünket a szakma elismerése kíséri: Szép Magyar Könyv-díjainkat főképpen az IBBY-díjas Szegedi Katalin illusztrátornak köszönhetjük. Közös sikerünk, hogy az Elvarázsolt királykisasszonyt már Németországban és Kínában, az Aranykulcsocska, avagy Burattino kalandjait Dél-Koreában is az ő rajzaival olvassák.”
Az óvodás korosztálynak szóló köteteket a Gyerekkönyveink rovatban találják.

Gulliver / Lilliput Kiadó
http://lilliputkiado.hu/index.php?option=com_mjfrontpage&Itemid=18

„A Gulliver Kiadó az 1989-es alapítást követő első két évben főként gyermek- és ifjúsági könyveket jelentetett meg … A Lilliput Kiadó létrejöttével a Gulliver Kiadó profilja a társadalom- és természettudományi tárgyú ismeretterjesztő könyvek irányába tolódott el …
A Lilliput Könyvkiadó 1991. május 20-án alakult. Képeskönyveket, mesekönyveket, gyermek és ifjúsági ismeretterjesztő könyveket ad közre.”

Két egér Könyvesbolt
http://keteger.hu/informacio

„… a Két Egér alapvetően gyerekkönyvesbolt, ahol a válogatott könyvek mellett (a válogatás fő szempontja az igényesség) különleges játékok is kaphatók. A választékot kézműves és iparművészeti alkotások teszik teljessé” és gyerekeknek szóló foglalkozásokat is tartanak.

Holnap Kiadó
http://www.holnapkiado.hu/index.php?page=mainPage

„A Holnap Kiadó 1989-ben indult és a kortárs magyar irodalom közreadására, fiatal magyar írók műhelyeként jött létre. … nagy hangsúlyt fektetünk a magyar kultúra és a szépirodalom ápolására, múltunkban hagyomány a tartalmas és szép, maradandó kivitelű könyvek megjelentetése. … Évtizedek óta szem előtt tartjuk, hogy már gyermekkortól a líra szeretetére és olvasására, a vizuális kultúrára neveljünk. …
A három és tíz év közötti gyerekekhez a klasszikus és kortárs költők … versei, írók történetei szólnak, s meséskönyveinkben a kedves mesehősökkel … találkozhatnak, a nagyobbak pedig a Varázslatos mesék magával ragadó világában kalandozhatnak. …”
Az oldalon a kategorizálás lehetővé teszi a gyermekkönyvek külön keresését.

Kossuth Kiadói Csoport
http://www.kossuth.hu/index.php

A kiadó jelmondata: „A tudás örömét kínáljuk. A Kossuth Kiadó a magyar könyv- és multimédia piac egyik vezető szereplője. Több mint 50 éves múlttal rendelkező cégünk üzletpolitikájának homlokterében a folyamatos innováció áll. Célunk, hogy mindenkor magas színvonalú és értékes ismeretterjesztő műveket adjunk olvasóink kezébe.”
Gyermek- és ifjúsági könyveinek kategóriái: foglalkoztató kiadványok, mesekönyvek, babanapló, ismeretterjesztő könyvek, népek meséi.

Könyves Szövetség
http://www.konyves-szovetseg.hu/

Az 1999 októberében-novemberében alakult „Könyves Szövetség olyan kis kiadók egyesülése, amelyek értékes kortárs irodalmat és társadalomtudományi műveket jelentetnek meg. E kiadók által kiadott művek legtöbbje állami - alapítványi támogatásra szorul, mert a kicsiny példányszámok miatt megjelentetésük ráfizetéses. Szövetségünk célja, hogy az elsősorban új művekkel: szépirodalmi, társadalomtudományi, művészeti szempontból is innovatív könyvekkel foglalkozó kis könyvkiadók létfeltételeit javítani igyekezzünk, az általuk megjelentetett szellemi újdonságokat pedig a közönség elé jutásában segítsük.”

Könyvmolyképző Kiadó
http://www.konyvmolykepzo.hu/

„A Könyvmolyképző Kiadó 2000-ben kezdett gyermek és ifjúsági irodalommal foglalkozni, az Olvasás Évében, melyet a PISA felmérés katasztrofális eredményétől megriadva hirdetett meg az akkori kulturális kormányzat.
Úgy gondoltuk, tenni kell azért, hogy gyermekeink visszataláljanak a könyvekhez, és haladéktalanul munkához láttunk.
Meghirdettük a Jonatán Könyvmolyképző levelező játékot, melynek ötletéért a legtöbben kinevettek bennünket. … Örömmel jelenthetjük, hogy a levelező játékunk azóta is nagy népszerűségnek örvend. … Mára ifjúsági irodalomban az egyik legerősebb, legválogatottabb kínálatot nyújtjuk. Olvasóink bíznak a választásunkban, keresik a könyveinket. Sőt elmondhatjuk, hogy véleményünket a pedagógusok, könyvtárosok és a szülők is szívesen fogadják arról, mit érdemes a gyerekek kezébe adni, ha olvasmányélményt szeretnénk nekik nyújtani.”
Az oldal rovatai közül a „Felolvasásra – kisgyerekeknek” címűt ajánljuk.

Magvető Kiadó
http://kiadok.lira.hu/kiado/magveto/

A kiadó jelmondata: „Csak az ember olvas…” A Magvető Könyvkiadót 1955-ben alapította az akkori kulturális kormányzat az új magyar irodalom kiadására. Első, közel negyven éves időszakában kortárs és klasszikus világ- és magyar irodalmi műveket, tudományos monográfiákat, esszéköteteket, film-, színház-, zene- és képzőművészeti tárgyú könyveket egyaránt megjelentetett … mindvégig megőrizte elsődleges profiljának a kortárs magyar irodalom gondozását.
A Magvető ma is azzal büszkélkedhet, hogy a hazai könyvpiacon a legelső vonalba tartozó magyar szerzők műveit – köztük az első magyar Irodalmi Nobel-díjas Kertész Imréjét – legnagyobb számban e kiadó jelenteti meg.”
A kisgyerekeknek szóló műveket a Mese- ifjúsági és kötelező irodalom rovatban találják.

Manó könyvek Kiadó
http://manokonyvek.hu/

„A 2004-ben alapított Manó Könyvek küldetése a minőségi, de megfizethető gyerekkönyvek kiadása. … A 0-3 éves korosztálynak szóló lapozóktól a 10-14 éveseknek szánt ismeretterjesztő sorozatokig számos kiadvánnyal van jelen a piacon.”
A kiadó oldaláról a művek könyvborítói, a szerzők életrajzai és a könyvrészletek letölthetők.

Móra Könyvkiadó
http://www.mora.hu/

„A Móra Kiadó klasszikus és kortárs, hazai és külföldi gyermek- és ifjúsági irodalom, a gyermekkultúra hagyományőrző és értékteremtő szellemi műhelye. … Az első könyves élményt nyújtó képeskönyvtől, a gyermekversen, a meseregényen, a kamaszoknak szóló irodalmon túl a felnőtt- és a gyermekirodalom határmezsgyéjén egyensúlyozó rendhagyó kötetekig, valamint életműsorozataival … minden korosztálynak kínál értékes és érdekes irodalmi alkotásokat.”
Az oldalon kategorizálva kereshetők – többek között – lapozók, leporellók, babakönyvek, verses mondókáskönyvek, képeskönyvek, mesekönyvek. Az ismertetők mellett belelapozási lehetőség is van.

Naphegy Kiadó
http://www.naphegykiado.hu/

„A Naphegy Kiadót azért alapítottuk 2006-ban, mert gyakorló kisgyerekes szülőkként arra figyeltünk fel, hogy a magyar gyermekkönyvpiacról hiányoznak az olyan igényes, művészi kivitelű, képes mesekönyvek, amelyek a beszédtanulás korai szakaszában lévő, legkisebb korosztály számára is érthető nyelven szólnak az élet legfontosabb kérdéseiről – a barátságról, a szeretetről, a családról. E felismerés sugallatára indítottuk útnak Művészi Mesekönyvek sorozatunkat, amelynek változatos képi világú darabjai nemzetközi szinten is sikert arattak.
… most már a nagyobb, óvodás-, iskoláskorú gyerekekre is gondolunk: nekik szóló könyveinkben a művészi kivitel és az értékközpontúság mellett a képi és nyelvi játékosságra, a szellemi kalandokra helyezzük a hangsúlyt. …”
Az oldalon kategorizálva kereshetők – többek között - a pár hónapos kortól, bölcsödéseknek, óvodásoknak ajánlott kötetek. Az ismertetők mellett belelapozási lehetőség is van.

Pagony – gyerekkönyv és játék – Pozsonyi Pagony Kft.
http://www.pagony.hu/pagony-konyvek

A Pagony kiadó és könyvesbolt, amely honlapján más kiadók gyermekkönyveit is ajánlja. Jelszava: „Nagyra tartjuk a kicsiket!”. Így írnak küldetésükről: „Mesevilág, egy elvarázsolt tisztás a felnőttek dzsungelében. Könyvek és játékok birodalma, ahol az égig érő fa tövében a kisebbek kedvükre játszhatnak, a nagyobbak olvasgathatnak. Budapest első gyerekkönyvesboltja, ahol a 0-14 éves korosztály és szüleik a lehető legteljesebb választékot kapják a nekik, illetve róluk szóló kiadványokból. Találsz nálunk könyvet, folyóiratot, zenei és mese CD-t, DVD-ket, diafilmet, társas- és kézműves játékokat, valamint egyéb ajándék-tárgyakat, a Pozsonyi úton és a világhálón is. …
A Pagony célkitűzése, hogy boltunkban (és webboltunkban) igyekezzünk teljes választékot tartani a ma Magyarországon megjelenő minőségi gyerek- és ifjúsági könyvekből, lelkes és hozzáértő kollégáink pedig segítséget tudjanak nyújtani a válogatáshoz, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő olvasmányokat.
… a berendezés barátságos, kuckós, egy „elvarázsolt tisztás a felnőttek dzsungelében”. Természetesen van külön játszósarok, mindenhez hozzá lehet nyúlni, ki lehet próbálni, bele lehet olvasni. Rendszeres tartunk programokat a kézműves foglalkozástól kezdve a zeneovin keresztül a diavetítésig.”
Az oldalon kategorizálva kereshetők a mesék, versek, lapozók és ismeretterjesztő kötetek. A Pagony kiadványai belelapozhatóak.

Pont Kiadó
http://www.pontkiado.hu/

„Az 1994-ben alapított PONT Kiadó a kortárs irodalom és művelődés minden ágazatában jelen van kiadványaival. Sajátossága és egyedülállónak minősíthető profilja abból adódik, hogy deklaráltan a közép-kelet-európai rendszerváltozások nyomán érzékelhető problémák kezelésének módozatait keresi a kiadók rendelkezésére álló eszközökkel. … A Kiadó a család és a gyermek, az ifjúság ügyének globális szemléletére és megközelítésére törekszik. Sorozatokat szentelnek a gyermekekRŐL, a gyermekekÉRT és a gyermekekNEK szóló irodalomnak.”
Köteteik témakörök, illetve sorozatok szerint kereshetők.

Scolar Könyvkiadó
http://www.scolar.hu/

„A Scolar Kiadót 1994-ben Obádovics J. Gyula professzorral együtt Érsek Nándor alapította, aki jelenleg is a Scolar Kiadó ügyvezető igazgatója. Kezdetben kizárólag az oktatás különböző szintjein használható tankönyveket és segédkönyveket jelentettünk meg, elsőként éppen Obádovics tanár úr nemzedékeken átívelő <sikerkönyvét>, a Matematikát.
A kínálat fokozatosan terebélyesedett: mára már a gyerekkönyvektől a skandináv irodalomig, az ismeretterjesztő művektől a szakkönyvekig terjed.”
A kötetek téma szerint kategorizálva, a gyermek és ifjúsági irodalom korosztályos bontásban is kereshető, és a művek belelapozhatóak.

Tesloff-Babilon Kiadó
http://www.tessloff-babilon.hu/category.php

„1990-ben alakult a Tessloff-Babilon Kiadó, hogy tartalmas és szép kivitelű ismeretterjesztő könyvekkel gazdagítsuk az Önök könyvtárát. Három fő csoportba soroljuk termékeinket: JÁTÉK, TANULÁS, TUDÁS.”
A kötetek megtekintéséhez képes és lapozható katalógus is csatlakozik.

Vivandra Books
http://www.vivandra.hu/index.php?apps=hirek

„- Hogyan alakult a kiadó? Milyen célkitűzésekkel, profillal?
Az az igazság, hogy mi semmi ilyesmit nem terveztünk meg magunknak. Nem akartunk különösebb programot sem végig vinni, váratlanul, szinte véletlenül jött az ötlet a kiadó létrehozására. Kétszemélyes családi vállalkozásként működünk, a kiadó mellett mindkettőnknek komoly hivatása van. Úgy kezdődött, hogy három éve Stockholmban meglátogattuk egy barátunkat, és megláttuk náluk a polcon az eredeti Kaki könyvet és a Halál könyvet. … Én úgy gondoltam, hogy ha ezek a könyvek nekem tetszenek és kiadjuk őket, akkor biztos, hogy sikerük lesz itthon. Nem volt küldetéstudatunk és nem akartunk reagálni semmire, annyit szerettem volna, hogy legyenek elérhetőek magyar nyelven is ezek a könyvek.”
A kiadó honlapjának ajánlott rovatai: Újdonságok, Könyvek, Szerzők. A kötetek életkor szerinti bontásban is kereshetők, és belelapozhatóak.

↑ Fel ↑